Blogger vs WordPress



Mana yang anda pilih untuk membuat blog? Apakah Blogger? Atau WordPress? Daripada bingung mau pilih yang mana mending saya jelaskan kelebihan mereka masing-masing.

Kelebihan Blogger yang sejauh ini saya ketahui adalah :
1. Dapat menampilkan widget dengan kode Javascript. Jadi, kita bebas memilih widget apa saja walaupun dengan kode Javascript.
2. Dapat mengedit HTML template. Ini yang seru. Misalnya saja template Minima Blogger yang aslinya 2 kolom menjadi 3 kolom setelah kode HTML-nya diedit. Pastinya dengan panduan dong. Jangan asal edit ya… 🙂
3. Bisa download template gratis dan bisa langsung dipasang. Juga bisa edit warna template sesuai keinginan.
4. Bisa dipasang Google Adsense. Anda pasti tahu kan apa itu Google Adsense? Ya, Google Adsense adalah bisnis online. Kalau ada pengunjung blog and amengeklik iklan Adsense, anda bakal dapat uang deh. Untuk cara pemasangannya di Blogger silahkan cari di Google.

Kalau kelebihan WordPress sejauh ini yang saya ketahui adalah :
1. Terdapat widget-widget pembantu yang cukup lengkap. Yaitu stastistik blog, platikal mapkit, dll.
2. Bisa melindungi blog dari komentar spam. Bila blog punya komentar spam akan tersimpan di Spam.
3. Sistem perbaikannya lebih unggul daripada blog berbayar.

Untuk kelemahan Blogger dan WordPress anda nanti juga tahu sendiri. Blogger dan WordPress memang blog yang banyak digunakan semua orang. Tapi, semua ada di tangan anda. Mau pilih Blogger? Atau WordPress?

Iklan

27 tanggapan untuk “Blogger vs WordPress”

  1. Build A Content Site With More Repeat Visitors…

    Having high quality content not just attracts visitors, it also attracts search engines to visit your sites more and increase your search engine placements.  However, in order to get more traffic that can turn into money, you’ll need repeat visit…

  2. Developing A Website For Your Audience…

    First you need a goal when you are developing a website for your audience. A goal is what allows you to develop an initial plan for your website and helps guide you in developing your website as well. The format of your website is also a very important…

  3. Drive Visitors Away From Your Website…

    This article will teach you how to drive visitors away from your website screaming “Get me out here!” If you prefer being alone with your website and don’t want all those pesky visitors bothering you, then follow the guidelines below …

  4. Easy and Quick in 3 Free Website Marketing Ideas…

    My favorite form of marketing is the free kind. Anything free I like, especially if it helps my websites make more money without increasing my advertising costs. 1. Free Business Cards Free business cards are a staple in my advertising arsenal. The bes…

  5. Big Internet Business Lies…

    Why some people make a fortune and some don’t even make money at all? Simply because the people who make thousands or millions of cash knew all the lies in this business and they will not trust these lies. You have heard from people saying Internet Bus…

  6. Elements of Profitable Sites…

    People don’t enter stores that have a closed sign at the door. (Well some do, but… you know, we talking about the law abiding kind here.) Nothing says ‘Closed” louder on a website than old content: old date references and postings. So one of the best t…

  7. Increase Targeted Visitors…

    When it comes to targeted traffic we have all looked for an easier way. I tried auto traffic exchanges; it doesn’t get much easier than that. Would you like to guess how many products I sold using auto traffic exchanges? Don’t waste your ti…

  8. Increase Your Blog Readership Fast…

    First of all, to increase readership you would want to increase the number of pages each reader is seeing. To that end, try highlighting related posts within your blog. At the end of an article, highlight posts that may be of interest to those who like…

  9. Kalo aku sih lebih mendingan pilih blogger, ya karena menurut q loadingnya gk lama, dah gitu simpel n’ mudah di mengerti. Selain itu jga bsa nambah kreatifitasan kita dalam “mengolah” kode html sehingga menjadi blog yg bagus..

  10. Klo saya sih lebih milih blogger, soalnya kita dapat lebih mengekspresikan jiwa kita ke dalam template blog kita.. Ditunggu kunjungan ke blog saya ya..

  11. asyikan pake blogger, dapet ilmu blognya, mulai dari bagaimana cara kita mengotak-atik html, membuat widget muncul di page tertentu, cara membuat meta tag seo, membuat kolom widget, lagipula blogger mudah dipahami hanya membutuhkan beberapa menit bagi blogger pemula untuk memahami fungsi2nya

  12. dua2 nya bagus, dan sy pernah menggunakan keduanya, cuma bedanya wordpress menyediakan sourcenya (cms), jadi kita bisa install mesin wordpress hosting sendiri, sedangkan blogger tidak ada,
    dengan katalain kita bisa mem-backup semua isi dari blog wordpress kita

Ingin berkomentar?

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

w

Connecting to %s